Ministrul Economiei, Codrut Seres, s-a intalnit de mai multe ori cu bulgarul Stamen Stancev, personajul principal din dosarul informatiilor, divulgate din interiorul unor importante societati ce urmau sa fie privatizate, transmite Realitatea TV.

Procurorii DIICOT il audiaza, vineri, pe Dorinel Mihai Mucea, unul dintre cei cei opt invinuiti pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.

Potrivit rezolutiei prin care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva bulgarului, "in perioada februarie-mai 2006, Stamen Stancev a realizat mai multe intalniri personale, in afara cadrului oficial, cu Dorinel Mucea si Ioan Codrut Seres.

Scopul intalnirii era acela de a obtine unor informatii despre eventualele demersuri neoficiale derulate de reprezentantii firmelor concurente in procesul de privatizare al SC Electrica Muntenia SUD", se arata in actul Parchetului General pe care-l citeaza Realitatea Tv.

Procurorii DIICOT il audiaza, vineri, pe Dorinel Mihai Mucea, unul dintre cei cei opt invinuiti pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale. El a declarat, vineri, la intrarea in Parchet ca a venit sa-si "probeze nevinovatia" si a spus ca acuzatiile care i se aduc sunt nedrepte.

Procurorii DIICOT l-au audiat, vineri, si pe Radu Donciu, fost consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului.

Alaturi de Mucea si Doncea mai este acuzat si Marius Robert Neagoe (inca director al Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului).

In acelasi dosar, altor trei invinuiti, de cetatenie straina - Stamen Stancev, Vadim Benyatov si Mustafa Oral - li s-a pus, in noaptea de miercuri spre joi, interdictie de parasire a Capitalei.

Robert Neagoe si Dorinel Mucea au fost implicati in privatizarea Petrom. Primul a semnat contractul care acum se afla in atentia anchetatorilor, iar Mucea a negociat forma acestei document.

Alte trei persoane - Mircea Flore Calin, Michal Susak si Vadim Benyatov - au fost sau sunt inca reprezentanti ai firmei Credit Suisse First Boston (CSFB), consultant ales de statul roman in mai multe procese de privatizare, printre care si Petrom si Romtelecom.