Scandalul privind presupusa implicare a ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, in ancheta privind privatizarile din energie continua. Dupa ce mai multe ziare si posturi TV au anuntat ca Seres ar fi in atentia procurorilor, acesta a iesit la contraatac.

Intr-o scrisoare deschisa, ministrul afirma ca scurgerile de informatii in presa au ca scop denigrarea sa, lasand sa se inteleaga faptul ca actiunile sale deranjeaza jucatori importanti din piata.

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, acuza folosirea justitiei in scopuri politice, in cadrul anchetei privind privatizarile strategice.

"Constat ca a devenit o practica aparitia in presa a unor documente referitoare la anchete. In conditiile in care aceste anchete sunt finalizate, mi se pare normal ca rapoartele finale, in fapt concluziile investigatiilor, sa fie publice prin proceduri legale.

In ultimele zile sunt tinta unor atacuri bazate pe faptul ca numele meu apare intr-un act care pare sa faca parte din dosarul unei anchete abia incepute."

Seres crede ca totul are ca scop denigrarea sa.

"Va intreb care sunt mecanismele de culise prin care astfel de informatii devin publice in mod vadit ilegal, in scopul de a-mi afecta imaginea? Ma intreb daca cei care se fac vinovati de aceste practici sunt vreodata sanctionati.

Atata vreme cat aceste practici continua, justitia va fi folosita in scop politic, indiferent de reformele cares e doresc initiate", arata ministrul in scrisoarea deschisa.

Ministrul Economiei si Comertului trimite, luni, 27 noiembrie, scrisoarea deschisa ministrului Justitiei, procurorului general al Romaniei si presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.