Seres da vina pe serviciile secrete pentru ca nu l-ar fi informat ca bulgarul Stanchev este un individ periculos pentru siguranta nationala, scrie Cronica Romana. Evenimentul Zilei dezvaluie legaturile dintre fosta si actuala conducere a ministerului economiei, calificand stafeta DIP-Seres drept una “imorala”. Cotidianul a gasit o legatura mai stransa intre Stanchev si Mihai Donciu, consilierul ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatie: Donciu ii platea intretinerea bulgarului.

Seres da vina pe... serviciile secrete!

Marcat in mod firesc de faptul ca mass-media il citeaza curent in marele scandal legat de „Dosarul spionajului economic”, ministrul Seres a somat ieri, public, Ministerul Justitiei, pentru ceea ce considera ca ar fi „o scurgere de informatii din dosarul anchetei”.

Si mai curios e faptul ca, in acelasi timp, Seres a mai declarat ca de vina ar fi serviciile secrete, care nu l-ar fi informat ca bulgarul Stancev, considerat capul retelei, ar fi un individ suspect, ba chiar periculos pentru siguranta nationala.

In privinta scurgerilor de informatii din justitie, e cel putin relativa, atata timp cat presa de investigatie vegheaza si e prezenta peste tot, dar in ceea ce priveste serviciile secrete, cum nu aveau de unde sa stie ca periculosul se intalneste pana si cu ministrul de resort, logic ar fi fost sa-l informeze nu pe domnul Seres, ci pe superiorul acestuia. Ceea ce se pare ca s-a si intamplat...

Integral in Cronica Romana

DIP - Codrut Seres: stafeta imorala

In 2004, dupa schimbarea puterii, Codrut Seres a preluat echipa fostului ministru Dan Ioan Popescu si a lasat „sistemul ticalosit” sa functioneze ireprosabil, in dauna intereselor statului roman. Dorinel Mucea, supranumit „mana lui DIP”, acuzat acum de tradarea statului roman, nu a fost indeparat.

Din contra, potrivit acuzatiilor autoritatilor, Mucea a fost omul de legatura dintre gruparea de spioni si ministrul Seres.

Surprinzator sau nu, Dan Ioan Popescu, fostul ministru PSD din administratia Adrian Nastase, este acum membru marcant al Partidului Conservator. Acelasi partid l-a propulsat pe Codrut Seres in fotoliul de ministru.

Robert Neagoe, directorul Directiei Juridice din cadrul Oficiului Privatizarii (OPSPI), este cel care a dat avizul de legalitate pentru toate marile privatizari din ministeriatul lui Dan Ioan Popescu. Neagoe este sotul presedintei Tribunalului Bucuresti, Monalisa Neagoe, si isi da doctoratul in Drept cu fostul premier Adrian Nastase. Si Neagoe este pus sub acuzare pentru tradarea Romaniei.

Codrut Seres l-a folosit pe Neagoe, potrivit rezolutiei procurorilor, drept „radiera juridica”. Robert trebuia sa gasesca acoperire legala pentru „dorintele” gruparii de spioni si tradatori de tara. De altfel, de la primele anchete din serialul „Fratia consiglierilor”, Seres nu a ezitat sa le ia apararea lui Mucea si lui Neagoe in fata jurnalistilor EVZ.

Integral in Evenimentul Zilei

Dosarul Spionaj in ministere: „Tradatorul“ ii platea intretinerea „spionului“

Un administrator de bloc dezvaluie o alta legatura dintre bulgarul acuzat de spionaj si romanul acuzat de tradare.

Relatia dintre Mihai Donciu, consilierul ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si Stamen Stancev, bulgarul care lucra pentru firma de consultanta Credit Suisse First Boston, acuzati de tradare si respectiv spionaj, pare sa fi fost mult mai apropiata decit cea justificata de colaborarea dintre un consilier ministerial si un consultant in domeniul privatizarii.

Apartamentul in care locuia Stancev in perioadele in care venea in Romania, din bulevardul Magheru nr. 9, apartine unei persoane care nu mai locuieste in tara. Conform administratorului imobilului, din luna iunie, de cind sta Stancev acolo, nu au fost niciodata probleme cu plata intretinerii.

„Stiu de la administratoare ca venea sa plateasca intretinerea unul dintre cei doi pe care i-am vazut vineri la televizor, ca erau anchetati“, ne-a declarat presedintele asociatiei de proprietari ai imobilului, Ilie Soit Vizante.

Integral in Cotidianul