Partidul Conservator a convocat, pentru duminica, Consiliul National al formatiunii, cu doua saptamani mai devreme decat fusese planificat, pentru a discuta eventualitatea iesirii de la guvernare.

Inaintea reuniunii este programata o sedinta a Biroului Politic al partidului, la care liderii filialelor judetene vor prezenta situatia din teritoriu privind colaborarea cu partenerii de coalitie.

Conservatorii sunt suparati ca proiectul lor de reducere a TVA la alimentele de baza a picat, saptamana aceasta, in Comisia de buget- finante a Camerei Deputatilor, cu sprijinul partenerilor din Coalitie.

Senatorul Sabin Cutas, membru al Consiliului Executiv al PC, a confirmat pentru HotNews.ro ca duminica se va discuta iesirea de la guvernare a partidului.

“In primul rand vom discuta modul in care vom sprijini sau nu proiectele Coalitiei in Parlament. In functie de rezultatul discutiilor, vor aborda strategia politica a Partidului Conservator pentru viitor”, a adaugat Sabin Cutas.

El a amintit ca, la ultimul Consiliu National, au fost 80 de voturi pentru iesirea de la guvernare a PC.

Proiectul privind reducerea cotei de TVA la produsele alimentare de baza a ajuns, din nou, la Comisia de buget-finante pentru aviz pe fond, dupa ce fusese dezbatut in Camera si adoptat in Senat.

Conservatorii au amenintat, in repetate randuri ca ies de la guvernare dar nu au facut-o pana acum.

Dan Voiculescu spunea, in urma cu cateva luni, ca PC ramane la guvernare pentru ca trebuie sa asigure stabilitate politica inaintea aderarii Romaniei la UE, "chiar daca va trebui sa faca compromisuri".

El preciza ca PC ramane "la guvernare, nu la putere", doar pana in 2007 cand Romania va adera la UE dupa care PC se va considera "dezlegat de orice angajament".