Seful ANRC, Ion Smeeianu, va fi repus in functie in termen de 30 de zile, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Smeianu a fost demis anul trecut de premierul Tariceanu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.

Pentru punerea in aplicare a deciziei trebuie emise deciziile de eliberare si numire in functie, care vor fi ulterior publicate in Monitorul Oficial. Pana la indeplinirea acestor proceduri, actualul presedinte al ANRC, Dan Georgescu, ramane in functie.

ICCJ a anulat, in 30 noiembrie, decizia de anul trecut a premierului prin care Ion Smeeianu era demis din functia de presedinte al ANRC.

Prin aceeasi sentinta, care anuleaza decizia premierului, instanta suprema a dispus si obligarea paratului la plata salariului indexat, majorat si recalculat, ce i s-ar fi cuvenit incepand cu data de 4 martie 2005.

Instanta a respins insa cererea lui Ion Smeeianu de a primi daune morale. Premierul Tariceanu l-a inlocuit pe Smeeianu cu Dan Georgescu la conducerea ANRC. Smeeianu a depus, luni, ANRC o adresa catre presedintele institutiei, Dan Georgescu, prin care ii solicita acestuia sa elibereze imediat postul.

Smeeianu l-a actionat in instanta pe seful Executivului si nu ANRC, ceea ce inseamna ca punerea in aplicare a sentintei este in responsabilitatea premierului.