Dorin Lazar Maior, fost deputat si lider al unei organizatii de revolutionari, a fost retinut de procurorii DNA pentru savirsirea a trei infractiuni de santaj. Maior, alaturi de un complice, ar fi santajat mai multe persoane de la care a incercat sa obtina 300.000 de euro, pentru a nu le denunta.

Procurorii de la Serviciul Teritorial Anticoruptie Brasov efectueaza cercetari penale fata de Maior Lazar Dorin, actual presedinte al Consiliului National al Uniunii Nationale a Organizatiilor Revolutionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) si al Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor din Decembrie 1989, pentru savarsirea infractiunii de santaj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca Maior, impreuna cu Tition Ovidiu (cunoscut cu antecedente penale), au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca.

Ei au incercat sa obtina un fals material injust de 1 milion RON (aproximativ 300.000 euro).

Maior si Tition au fost prinsi in flagrant delict, miercuri, cu ocazia savarsirii unei infractiuni de santaj, iar joi au fost retinuti pentru savarsirea a trei infractiuni de santaj. Ei urmeaza sa fie prezentati Judecatoriei Brasov cu propunere de arestare preventiva.