Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu se vor afla pe aceeasi scena in noaptea de Anul Nou. Potrivit Antena 3, anuntul a fost facut, sambata seara, de premierul Tariceanu. In ultima perioada, relatiile dintre seful statului si primul ministru nu au fost dintre cele mai bune. Se vorbea, la un moment dat, ca cei doi vor fi prezenti la manifestari separate.

Este posibil ca presedintele Basescu sa se duca in Piata Universitatii, iar premierul Tariceanu in Piata Victoriei.

Intr-o declaratie acordata unui jurnalist strain, seful Guvernului a afirmat ca-si doreste ca Romania, alaturi de Bulgaria, sa poata revigora proiectul Uniunii Europene. Premierul Tariceanu considera ca noile state membre vor aduce prospetimea in Uniunea Europeana.

"Sunt mari asteptari legate de aderarea la UE. se pun mari sperante in mod special pe capacitatea de a intari proiectul UE si sunt convins ca in pofida pesimismului afisat de unii memmbrii, aceste noi tari care au fost integrate in familia europeana vor aduce prospetimea ce va ajuta Europa sa recastige increderea in proiectul UE", a mai declarat Calin Popescu Tariceanu.