Cei doi candideaza pentru functia de presedinte UEFA, ocupata in acest moment de Johansson, 77 de ani. Suedezul are suportul federatiilor bogate si in special pe cel al lui Franz Beckenbauer.

Michel Platini, 51 de ani, a incercat sa atraga federatiile din Est, anuntind ca nu va mai permite acordarea a 4 locuri de Liga Campionilor in contul campionatelor puternice din Vest.

Cursa "electorala" a fost dominata de discursul dinamic al fostului campion francez care nu s-a sfiit sa afirme, la un moment dat, ca "este nepotrivit ca un om de 77 de ani sa mai candideze pentru o functie de asemenea importanta".

Michel Platini este in plus un candidat pe placul lui Sepp Blatter, presedintele FIFA: "Cred ca Platini ar fi un bun presedinte UEFA".

Declaratia lui Blatter a provocat si singura aparitie publica a lui Lennart Johansson. Prin intermediul unui site oficial din Suedia, Johansson a raspuns: "Domnul Blatter mi-a spus si mie ca ma va sustine. Probabil si-a schimbat optiunea, de aceea ar fi fost normal sa ma anunte".

Cit despre afirmatia francezului asupra virstei sale, Johansson a punctat: "La 51 de ani (cit are Platini), un om are inca de invatat pentru o asemenea functie".

Inaintea congresului, tabara lui Johansson a anuntat, sub protectia anonimatului: "Avem toate voturile care ne trebuie". Platini a zimbit: "Si eu le am. Inseamna ca cineva minte".

Presedintele FRF, Mircea Sandu va concura pentru un loc in comitetul executiv: sunt 10 candidati pentru 6 locuri.

Daca scrutinul este programat vineri, in prima zi este asteptat raspunsul la propunerea Scotiei - sa fie marit numarul de echipe la turneele finale EURO, de la 16 la 24.