Guvernul mai amana termenele pana la care Departamentul de Administrare a Cotei de Lapte (DACL) trebuie sa prezinte o decizie in legatura cu cererea privind acordarea cotelor individuale de lapte, pentru producatori.

Astfel, conform unei Hotarari Guvernamentale, cei care au inregistrat productii lapte de vaca in perioada 1 aprilie 2005 - 31 martie 2006 si au cerut obtinerea unei cote individuale de lapte, trebuie sa primeasca decizia de aprobare sau respingere pana la 1 martie 2007 pentru livrari, si 15 martie pentru vanzari directe.

Producatorii care si-au extins capacitatea exploatatiei sau care au realizat noi exploatatii de vaci de lapte dupa data de 31 martie 2006, ce vor fi finalizate si populate pana la 1 aprilie 2007 si s-au inregistrat la DACL inainte de decembrie 2006, vor primi deciziile pana la data de 1 mai 2007.

Hotararea mai prevede ca producatorii care vand direct lapte si produse lactate consumatorilor, carora DACL le acorda cota individuala pentru vanzari directe, trebuie sa tina evidenta efectivului vacilor de lapte si a productiilor intr-un document, denumit Caietul fermierului, al carui model este elaborat de DACL.