Angajatii de la Mittal Steel Galati au intrat, luni, in greva de avertisment, timp de doua ore, insa administratia a atacat in instanta aceasta masura. Magistratii Tribunalului Galati au declarat ilegala greva de avertisment a muncitorilor.

Conducerea combinatului a contestat decizia sindicatuluui, deoarece nu exista adeziuni din partea a 50% plus unu dintre membrii sindicatului in favoarea declansarii grevei.

Sindicalistii au prezentat in instanta documente din care reiese ca Sindicatul Solidaritatea are 4.857 de membrii, insa reprezentantii administratiei au sustinut ca Sindicatul Solidaritatea are peste 6.000 de membrii. In aceste conditii, judecatorii au decis ca actiunea de protest este ilegala.

Muncitorii de la combinatul din Galati au cerut cresterea salariilor cu 34 % si au amenintat ca, daca revendicarile nu le vor fi solutionate, vor declansa greva generala, incepand din 26 martie.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca in trei luni de negocieri cu admnistratia au reusit sa obtina o crestere salariala doar de 7%.

Alte nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de acordarea unor prime, a unor sporuri si de calculul indemnizatiei de concediu.

Salariul minim incasat de un muncitor necalificat este de 436 de lei, iar cel al unui muncitor calificat este de 554 de lei.