Mihai Necolaiciuc, cel care a devalizat CFR cu aproape 1 miliard de dolari, nu mai are mandat de arestare! Din cauza unei erori a judecatorilor bucuresteni, "contelui CFR" i s-a anulat primul mandat de retinere emis in octombrie 2006.

Aceasta hotarare a fost luata in urma cu cateva zile de un complet de trei magistrati ai Tribunalului Bucuresti, care au constatat nelegalitatea arestarii controversatului director al CFR. Lipsa mandatului de arestare vechi provoaca si anularea mandatului de arestare international.

Noua libertate a lui Necolaiciuc a fost dobandita in urma unui sir de greseli si incalcari ale procedurii penale. Acest lucru a fost stabilit de instanta Tribunalului Bucuresti. Astfel, potrivit explicatiilor judecatorilor, totul a pornit in 2006, cand procurorii DNA au venit la judecatorie pentru a cere arestarea directorului Necolaiciuc.

Au solicitat aceasta masura dupa o munca de cativa ani si au prezentat 142 de volume de urmarire penala. Cu toate acestea, judecatorul - in loc sa studieze informatiile prezentate de anchetatori - da termen de judecata in aceeasi zi.

Mai mult, desi in actele procurorilor se indica faptul ca Necolaiciuc are aparator ales si erau prezentate datele de contact ale acestuia, judecatorul Andi Malaliu ia o decizie ciudata. Dispune o adresa catre Baroul Bucuresti pentru a fi desemnat un avocat care sa asigure asistenta juridica din oficiu a inculpatului Necolaiciuc.

Acesta este chemat la instanta tot in aceeasi zi! Cauza se judeca la cateva ore dupa primirea dosarelor de la DNA, iar avocatul din oficiu adopta si el o strategie ciudata.

Integral in Gandul