Actiunile Alro au inregistrat ieri, la finele sedintei bursiere, o crestere de 14,29 la suta, maximul zilnic admis. Inca din primele minute de tranzactionare, titlurile acestei societati au inregistrat un salt de 14 la suta. "Ordinele de cumparare erau deja in piata chiar din deschiderea sedintei.

Motivul cresterii il reprezinta revenirea la bursa dupa o pauza de circa cinci luni, precum si rezultatele financiare raportate, mult mai bune decat se anticipa. Alro Slatina, pe memoriul careia presedintele Basescu si-a pus apostila, a inregistrat in 2006 un profit net de peste trei ori mai mare decat in anul precedent.

Dublarea pretului tonei de aluminiu, dar si contractele avantajoase cu energie ieftina incheiate cu "baietii destepti" reprezinta doi dintre factorii care au facut ca afacerea producatorului din Slatina sa mearga struna.De altfel, si luni societatea a avut un salt asemanator al cotatiilor.

"Este posibil ca in urmatoarea perioada actiunile Alro sa mai cunoasca cresteri, dar nu atat de mari, e posibil sa se mai linisteasca", a declarat un broker.

O alta societate care a avut ieri o majorare semnificativa a actiunilor la bursa a fost Kandia-Excelent, care a inregistrat in primele minute o crestere de 12 la suta, intr-o piata cu fluctuatii reduse si lichiditate scazuta, ca in final saltul sa fie de asemenea la maximul zilnic admis