Nicolae Vacaroiu

Nicolae Vacaroiu s-a nascut in 1943, in Cetatea Alba-Basarabia, a urmat cursurile ASE-ului, imediat dupa facultate fiind angajat la Comitetul de Stat al Planificarii, unde, in 1987, ajunge Director General.

Imediat dupa revolutie, Vacaroiu devine adjunct in cadrul Ministerului Economiei Nationale. Anul urmator il prinde in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Finante.

In perioada 1992-1996, Nicolae Vacaroiu a fost prim-ministrul Romaniei din partea Partidului Democratiei Sociale din Romania. Dupa alegerile din 1996, Vacaroiu trece in opozitie, devenind senator de Arges in partidul lui Ion Iliescu.

In perioada 2000-2004, Vacaroiu se vede iar la putere, fiind senator de Arges si presedinte al Senatului.

Viitor presedinte interimar al Romaniei, Vacaroiu a fost cercetat in dosarul Jimbolia privind incalcarea embargolui la petrol impus de ONU Iugoslaviei. Dosarul a fost ulterior inchis, Vacaroiu beneficiind la acea data de imunitate parlamentara.

Acesta a mai detinut functia de presedinte al Bancii de Investitii si Dezvoltare, banca falimentata ce a constituit subiectul unui dosar in care a fost cercetat si Sorin Ovidiu Vantu.

Nicolae Vacaroiu este casatorit, are un copil si e pasionat de literatura si arta. o davada o contituie colectia sa personala, in care Vacaroiu detine peste 60 de tablouri valoroase si o colectie de aproximativ 50 de icoane.

Vacaroiu este un sustinator fervent al echipei de fotbal Rapid Bucuresti. De-a lungul timpului, el a fost tinta unei serii nesfarsite de pamflete care acreditau ideea ca este un bautor de vodca fara egal.

Acuzatiile au fost demontate timid, Vacaroiu sustinand ca starea subreda de sanatate l-a impiedicat sa-si manifeste pasiunile.

Doru Ioan Taracila

Devenit surprinzator al doilea om in stat, Doru ioan Taracila este un pesedist convins, in perioada 1992-1996 fiind Ministru de Interne al Romaniei. Tariceanu este unul din cei mai bogati reprezentantii ai PSD, fiind credit de revista Capital cu o avere de mai multe milioane de dolari.

Feuda in care activeaza Taracila este judetul Calarasi, unde, potrivit anchetelor realizate de presa, este actionar in mai mute societati comerciale care detin peste 30 de mii de hectare de teren arabil, iar cifra de afaceri a acestora depaseste 50 de milioane de dolari.

Potrivit cotidianului Romania Libera, Taracila a fost abonat la banii publici alocati judetului Calarasi; firma sa 2TT a obtinut contracte de exclusivitate pentru gestionarea retelelor informatice ale institutiilor din judet. Ulterior, aceeasi firma isi schimba domeniul de activitate si obtine un contract de deratizare in valoare de aproape un miliard de lei anual.

Conform aceluiasi cotidian, Taracila a fost adesea acuzat ca detine in continuare o influenta majora in justitia calaraseana si in randul factorilor de decizie din acest judet - unul dintre cele mai sarace din tara.