Romanii din New York au votat in proportie de 94,5% impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu in cadrul referendumului din 19 mai, potrivit rezultatelor anuntate de Comsia electorala din metropola americana. Din totalul de 1.271 de romani care s-au prezentat la urne, doar 65 au votat in favoarea demiterii, adica 5.10%.

Restul de 1.201, respectiv 94.5%, s-a pronuntat impotriva demiterii lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, in timp ce 5 voturi au fost anulate.

Rezultatul obtinut de Traian Basescu la referendumul de sambata il depaseste pe cel inregistrat la alegerile prezidentiale din 2004, cand candidatul Aliantei D.A. a fost preferat de aproximativ 80% dintre alegatorii din metropola americana.

Pezenta la referendum a romanilor din New York a fost cea mai numeroasa din randul comunitatilor de romani care locuiesc in Statele Unite. Potrivit datelor colectate la inchiderea urnelor, la sectiile de votare aflate pe teritoriul american si-au exprimat optiunile 7.986 de alegatori.

Dupa New York, prezente mai importante s-au inregistrat la Chicago, unde au fost 1011 alegatori, Detroit - 557, in timp ce la Washington au votat 495 de romani