Proiectiile eveniment se vor tine lant, incepand chiar cu prima seara.

Astfel, la Gala de deschidere vor fi prezenti regizorul Cristian Mungiu, actritele Anamaria Marinca si Laura Vasiliu, actorul Vlad Ivanov, directorul de imagine Oleg Mutu, producatorul asociat Dan Burlac precum si echipa Casei de Productie Mobra Film.

Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile reprezinta de altfel Romania in Competitia TIFF, unde se va lupta cu alte 11 filme pentru a obtine Trofeul Transilvania, in valoare de 10.000 de euro.

Editia a sasea a festivalului cuprinde 111 lungmetraje si 49 de scurtmetraje din 39 de tari prezentate in 14 sectiuni si o serie de evenimente speciale. Pe langa sectiunile traditionale ale festivalului anul acesta publicul va testa filmele unor sectiuni precum Ce se-ntampla, documentarule?, Pas in doi, Atacuri teroriste, Balkaniada si Shooting Stars.

Invitatul de onoare al celei de-a sasea editii a festivalului este celebrul actor italian Franco Nero, caruia i se va acorda Premiul pentru intreaga cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana. Alaturi de el in seara Galei de inchidere a festivalului va mai fi omagiata o actrita reumita a cinematografiei autohtone: Irina Petrescu - cu Premiul pentru intreaga cariera.

Actrita Ioana Bulca va fi omagiata in cadrul galei de inchidere a TIFF-ului sibian in Piata Mica din Capitala Culturala Europeana, duminica, 10 iunie.

TIFF 2007 a pregatit publicul filme in premiera mondiala. Sambata, 2 iunie, spectatorii vor putea vedea productia britanica I Really Hate my Job, a regizorului Oliver Parker. La proiectie vor fi prezente, alaturi de alti membrii ai echipei, doua din actritele principale Oana Pellea si Alexandra Maria Lara.

Britanicul Nicolas Roeg, unul din cei trei regizori omagiati in sectiunea veterana a festivalului 3X3, va fi prezent la Cluj cu cel mai recent film al sau, si el in premiera mondiala, Puffball, cu Miranda Richardson si Donald Sutherland in rolurile principale.

La Sibiu, evenimentul debuteaza luni, 4 iunie, cu doua premiere, o coproductie Romania-Germania -Austria-Ungaria (in regia lui Radu Gabrea si Marjan Vajda), Cocosul decapitat (deschiderea oficiala a TIFF-ului la Sibiu) si I Really Hate My Job.

Pe toata durata festivalului, reprezentantii presei se vor putea intalni cu invitatii de marca ai TIFF-ului in cadrul conferintelor de presa. Seria conferintelor este deschisa de catre regizorul Cristian Mungiu si echipa filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Ei vor raspunde intrebarilor mass media in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc sambata, 2 iunie, ora 10.00 la hotel City Plaza.