Prefectii si sefii Politiei din judetele unde nu sunt respectate termenele impuse pentru eliberarea documentelor precum permisele de conducere vor fi sanctionati, acestia riscand chiar si sa fie schimbati din functie, potrivit NewsIn.

La data limita de 1 iunie, in opt judete - Covasna, Vaslui, Maramures, Ilomita, Olt, Suceava, Herghita, Dolj - si in municipiul Bucuresti nu erau respectate noile termene de eliberarea a permiselor de conducere, a certificatelor si placutelor de inmatriculare.

"Pentru judetele la care am facut referire am propus secretarului general sanctionarea prefectilor si sefilor de politie", a declarat Calin Popescu Tariceanu dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Termenele pentru eliberarea permiselor de conducere sunt de doua ore la preschimbare si 24 de ore pentru eliberarea unui permis nou, iar termenul de eliberare a certificatelor si a numerelor de inmatriculare este de doua ore.

Premierul a amintit ca pasapoartele in regim de urgenta se elibereaza in intreaga tara in doua ore, iar cele in regim normal in cel mult sapte zile incepand cu data de 15 mai, iar cazierele fiscale se elibereaza pe loc din 15 iunie.

In ceea ce priveste eliberarea cazierelor judiciare pe loc, introducerea datelor cetatenilor a fost finalizata in 27 de judete, dar numai in 18 judete din cele 27 eliberarea se face pe loc. Astfel, a fost depasit termenul stabilit - 1 iulie. La Bucuresti implementarea sistemului va fi finalizata la 1 ianuarie 2008.

Termenul de eliberare este respectat si pentru certificatele constatatoare simple si pentru copiile de la Registrul Comertului - pe loc de la 1 iulie si in 24 de ore in cazul certificatelor complexe.