Autoritatile responsabile de mizeria din comuna Glina, aflata in apropierea Bucurestiului, ar putea fi destituite, a declarat joi premierul Tariceanu.

"Venind incoace si iesind din comuna Glina am vazut o groapa de gunoi improvizata de-a lungul drumului si niciuna din autoritatile competente nu-si face treaba", a spus premierul, care a continuat amenintator "prefer sa-i destitui pe toti, mai putin primarul care isi ia portia la alegeri".

In urma cu o luna, si presedintele Basescu atragea atentia asupra depozitarii necorespunzatoarea a gunoielor, avertizand ca "panza de apa freatica este infestata din aceasta cauza".

"Bucurestiul nu poate sa arate ca o lada de gunoi pentru ca unii care sunt nesimtiti isi arunca toate gunoaiele de-a lungul drumurilor", a continuat primul ministru.

Premierul i-a cerut secretarului de stat de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Marian Petrache, ca intr-o saptamana sa prezinte un plan de masuri pentru impiedicarea depozitarii gunoaielor la marginea drumurilor si pentru indepartarea celor existente, urmand ca aceste masuri sa fie finantate de la buget.

Tariceanu a estimat ca probabil sunt mii de tone de gunoaie si resturi de la demolari.

Calin Popescu Tariceanu a gasit si vinovatii pentru aceasta situatie. "Este vina autoritatilor locale ca nu au intervenit, a Ministerului Mediului si a Ministerului de Interne. O sa discut cu ministrul Mediului si cu cel de Interne si o sa se lase si cu sanctiuni", a avertizat premierul.

Tariceanu a mai spus ca in urmatoarea perioada va urma o actiune de curatenie care nu va viza doar acea portiune de sosea, ci tot Bucurestiul si toata tara.

Eliminarea deseurilor din jurul Bucurestiului se va face din fonduri publice, urmand ca Executivul sa adopte, saptamana viitoare, o hotarare prin care sa se asigure finantarea acestor masuri.