Caldura mare

Vremea va fi calduroasa, de luni dimineata pana marti dupa-masa, in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa-amiaza local in Campia Romana, informeaza meteorologii.

Inca de luni dimineata de la ora 9:00 erau deja temperaturi ridicate, la Drobeta Turnu Severin, Zimnicea si Harsova fiind inregistrate 26 de grade.

La ora 10:00 sunt deja 28 de grade la Harsova, Alexandria si Turnu Magurele si 27 de grade la Bucuresti, Braila si Ramnicu Valcea. La pranz in Bucuresti se prognozeaza 36 de grade.

In tara, temperaturile maxime se vor incadra de la 27-29 de grade in nordul Moldovei si pe litoral, pana la 36-37 de grade in Oltenia si Muntenia.

Cerul va fi variabil cu innorari dupa-amiaza si seara, cand izolat in vestul tarii si la munte, vor cadea averse insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului.

Indicele de confort termic (temperatura-umezeala) va atinge si depasi usor pragul critic de 80, local in Campia Romana si in Lunca Dunarii.

Furtunile vin marti dupa-masa

Incepand din partea a doua a zilei de marti, 10 iulie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile si se va manifesta prin intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter torential si izolat grindina.

In dupa-amiaza zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri astfel de fenomene se vor semnala in regiunile vestice, nordice si centrale; in Maramures si local in Transilvania cantitatile de apa vor depasi 30- 35 l/mp.

In cursul zilei de miercuri, 11 iulie, si in noaptea de miercuri spre joi fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor manifesta si in sudul si estul tarii.

Local in Moldova si Muntenia, cu precadere in zonele de deal si de munte, cantitatile de apa ar putea depasi 40 - 50 l/mp.