Producatorul de solutii informatice TotalSoft a realizat in prima jumatate a acestui an o cifra de afaceri de sapte milioane de euro, cu 55% mai mult decat in aceeasi perioada a a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

In aceeasi perioada, profitul inainte de plata taxelor si impozitelor (EBITDA) a fost de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 79% fata de primul semetsru al anului 2006.

Reprezentantii TotalSoft estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 13 - 14 milioane de euro.

Veniturile realizate de sistemul de project management Primavera s-au ridicat la un milion de euro in primele sase luni, nivel egal cu cel al intregului an 2006.

De asemenea, TotalSoft a continuat sa-si consolideze pozitia pe piata solutiilor ERP, atat pe piata locala cat si pe cea externa, unde a castigat proiecte precum BMW Rusia sau Balkan Star Bulgaria.

Cresterea cifrei de afaceri in primul semestru s-a datorat atat proiectelor noi, cat si finalizarii unor proiecte incepute in anul 2006, printre care se numara : Cosmote, Rodipet, Sedesa, Agroalim, Garrone, Contrascom Benta, Sunrise, Bravo Grup.

In cea de-a doua parte a anului, compania intentioneza sa investreasca in achizitia unor companii cu competente complementare pentru a creste oferta actuala de produse si servicii, precum si sa isi consolideze exportul in tarile din regiune.

TotalSoft a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de noua milioane de euro. Actionarul majoritar al companiei este Global Finance ce detine 80% din capitalul social, si Dan Liviu Dragan, cu 20%.