O pereche de ochelari de soare care a apartinut lui John Lennon a fost scoasa la o licitatie online pentru suma de 1 milion de lire sterline (1,47 milioane de euro), informeaza telegraph.co.uk.

Ochelarii de soare cu rama aurie au fost facuti cadou de fostul membru Beatles translatorului sau de limba japoneza Junishi Yore in 1966, in timpul unui turneu in Japonia.

Dupa asasinarea lui Lennon, in 1980, Yore a inlocuit lentilele negre ale ochelarilor cu unele transparente, respectand o traditie japoneza potrivit careia Lennon va putea sa vada in viata de apoi.

Prietenia intre Lennon si translatorul sau a devenit foarte stransa in acest turneu japonez. In timpul turneului, membrii trupei Beatles au fost amenintati cu moartea de fanatici religiosi datorita unor concerte care au fost sustinute la Budokan, un loc sacru.

Dupa traditia nipona, la finalul ultimului concert din Japonia Lennon si translatorul sau si-au oferit cadouri unul celuilalt. Yore i-a oferit lui Lennon un set de cesti de cupru in schimbul celebrilor ochelari de soare care au devenit o marca a look-ului cantaretului, scrie telegraph.co.uk.

O alta pereche de ochelari care a apartinut lui John Lennon se afla la muzeul Beatles din Liverpool si este asigurata pentru suma de 1 milion de lire sterline.

Licitatia pe siteul www.991.com este deschisa pana la sfarsitul lunii.