Romania libera

Basescu respinge negocierea directa pentru vanzarea caselor RA-APPS

de     Romania Libera
Vineri, 20 iulie 2007, 0:00


Foto: AP

Conform unui comunicat al Presedintiei, Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 28/2007 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr.

19/2002 privind unele masuri pentru constituirea si utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publica a statului si pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", transmite Mediafax.

In cererea de reexaminare, presedintele Basescu arata ca prin legea de aprobare, Ordonanta Guvernului nr. 28/2007 a fost modificata la articolul 13 in sensul introducerii metodei vanzarii imobilelor detinute de catre Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", prin negociere directa.

"Va solicit sa eliminati aceste dispozitii, pentru ca licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile", afirma seful statului.

In opinia sa, chiriasii "pot pastra un drept de preferinta" numai daca ofera un pret egal cu alti cumparatori, iar legiuitorul nu trebuie sa impiedice formarea unui pret mai bun pentru unele bunuri ale statului, evitand licitatia si incredintandu-le direct.

In scrisoarea adresata Parlamentului, Basescu apreciaza ca actul normativ trebuie sa clarifice faptul ca de avantajele legii, respectiv de cumpararea imobilelor RAPPS, trebuie sa beneficieze exclusiv chiriasii care au legal aceasta calitate, nu si cei care locuiesc abuziv in acestea.

Articolul invocat de seful statului are, dupa modificare, urmatoarea forma: "Vanzarea imobilelor se realizeaza prin licitatie, sau, dupa caz, prin negociere directa, in conditiile legislatiei in vigoare".

In forma initiala, adica in Ordonanta 19/2002, articolul prevedea ca "vanzarea imobilelor se realizeaza prin licitatie sau, dupa caz, prin negociere directa, in conditiile prezentei ordonante".

Personalul din Aparare trebuie sa restituie locuintele de serviciu

Presedintele solicita Parlamentului si reexamineze si sa respinga Legea care autorizeaza institutiile din Aparare sa vanda personalului locuinte de serviciu, precizand ca prevederile legii, "pentru care Guvernul Romaniei a transmis un punct de vedere negativ", sunt excesive, informeaza Presedintia.

Presedintele Traian Basescu solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind modificarea Legii nr. 562/2004 privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare, "in sensul respingerii ei", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

"In cererea adresata Parlamentului se arata ca legea criticata aduce doua noi modificari regimului juridic al locuintelor de serviciu administrate de institutiile din domeniul apararii, ordine publica si securitate nationala.

Prima da posibilitatea acestor institutii sa achizitioneze noi imobile ca locuinte de serviciu pe care sa le vanda apoi celor carora le-a repartizat locuinta de serviciu respectiva.

Cea de a doua permite persoanelor care nu mai fac parte dintr-o institutie din domeniul apararii sa cumpere locuinta pe care au primit-o ca locuinta de serviciu", se mentioneaza in comunicat.

Basescu considera ca prevederile legii, pentru care Guvernul Romaniei a transmis un punct de vedere negativ, sunt excesive.
Integral in Romania libera


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


71 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by