La ora 11.00, soarele te loveste in creieri. La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, curtea interioara arata ca dupa admitere: goala. 2-3 studente cauta pe liste „pentru mariri”. O tanara discuta la telefon cu mama, careia ii mai cere bani.

„Pentru taxa de admitere mama. Nu-mi ajunge, ca am terminat banii cu inscrierea la ASE si la Matematica Informatica.” Fata mai schimba cateva replici nervoase cu parintii prin telefon si se asaza pe vine, la 2 metri de poarta facultatii de Medicina.

Blonda de la Drept
Foto:HotNews.ro

Proaspata bacalaureata, Alina a venit din Targu Jiu si sta la o matusa in Titan, pana ce se vede intrata la o facultate. „M-am inscris la doua facultati deocamdata si nu ma intorc acasa pana nu ma sigur ca intru macar la una dintre ele”. Tanara spune ca e suparata ca a ramas fara bani. „I-am cheltuit pe drumuri si pe sucuri.

Ma doare capul de nu mai pot si nu mai am pic de putere sa umblu pe caldura asta”. Matusa fetei isi sterge cu dosul palmei fata de sudoare si-i zambeste fetei. „Lasa mai Alina ca nu-i dracu asa de negru”.

O batrana, in centrul Capitalei, la +40 de grade Celesius
Foto: HotNews.ro

La Facultatea de Drept se vede clar ca e perioada de vacanta. La intrare sunt sprijinite de coltul unui perete ofertele educationale si cele turistice. Pe de-o parte un sumar al Admiterii 2007 la facultatile Universitatii Bucuresti, pe de alta parte promo-uri la excursii ieftine spre Paris.

Nici caseria de la Drept, unde se strangeau cele mai mari cozi studentesti, nu mai e ce a fost. Doi-trei oameni la 5 minute. Lejer. Un etaj deasupra caseriei un tanar se cearta cu o angajata de la Drept ca nu vrea sa-i spuna unde e biblioteca facultatii. Toate astea in fata unui afis cu chipul de clubber relaxat al lui Dragos Bucurenci.

Bucurenci si oferte de turism
Foto:HotNews.ro

Pe acelasi palier, in fata usii decanului, doi baieti rad de notele colegilor. „Uite 3, 25. Ce note s-au luat la asta ma!”.

In cladire e liniste si racoare iar afara miroase a incendiu. Unul dintre portarii de la Drept asculta Akon si transpira, langa ghereta lui de plastic.

Drumul dintre Drept si Universitatea Bucuresti e un iad. Si cu autobuzul si pe jos. Pe strada insa ai mai multe sanse sa gasesti un suc rece sau o sticla de apa plata pastrata la frigider. Cei care se incumeta sa iasa la ora pranzului din casa nu sunt neaparat putini.

Anunturile colorate de la Geografie nu mai atrag curiosi
Foto:HotNews.ro

O batrana, care probabil n-avea stare in garsoniera, si-a luat o umbrela de fas albastra, o boneta pe cap si a iesit in fata Cismigiului. Umbrela insa i s-a stricat, iar femeia tinea ochii sub ghemotocul de fas care nu mai vroia sa se deschida. La facultatea de Geografie nici naiba nu se uita la vizier, unde sunt afisate probele de admitere.

Doua tinere plinute ies in graba pe usa masiva a facultatii. Sufla de caldura si se grabesc spre gura de metrou.

La facultatile de Litere si Limbi si Literaturi straine, in sfarsit, se cunoaste ca in saptamanile acestea se tin admiterile. Un grup maricel de mame si fiice umbla cu degetele pe liste. Holul de la litere, vesnic racoros ca un cavou e acum prietenos. Mai putin paznicul care scoate afara doi copii ai strazii care cautau un adapost.