El a fost inaintat in gradul de general de brigada in anul 2000 si a devenit general de divizie in 2002. In anul 2004 a primit gradul de general-locotenent.

In urma cu un an si jumatate, un cotidian central a dezvaluit ca fostul adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii ar fi avut un rol activ in spargerea baricadei de la Intercontinental, in noaptea de 21 decembrie 1989, operatiune soldata cu mai mult de 50 de victime.

Chemat in fata Comisiei de control a SRI, Marin a recunoscut ca, in calitate de capitan al Regimentului II mecanizat, a participat, in 1989, in cadrul operatiunilor sub denumirea de cod "Radu cel frumos" la misiuni in punctele Scala si Inter. El a negat insa ca a participat si la spargerea baricadei, asa cum s-a precizat in presa.

Urmare a depozitiei sale, generalul a fost declarat compatibil cu functia de adjunct al directorului SRI.

Trecerea sa in rezerva ar avea drept motiv real, potrivit unor surse citate de Mediafax, implicarea acestuia in scandalul biletelelor scrise de prim-adjunctul Serviciului, Florian Coldea, dar si apartenenta la "vechea garda" formata din mai multi generali SRI, care de altfel au pus la cale "scurgerea" biletelelor catre liderul PSD, Mircea Geoana.

Scopul acestei operatiuni a fost compromiterea lui Florian Coldea si chiar a lui George Maior pentru a pastra puterea si liniile de comanda ale SRI.

Un articol de Catalin Antohe si Adriana Dutulescu

Integral in Romania libera