“Administratia publica din Romania a fost intr-o continua expansiune in ultimii 7 ani in ceea ce priveste numarul de angajati, ajungandu-se in prezent la 128.514 functii publice in administratia centrala, teritoriala si locala, foarte mult raportat la populatie si la misiunile unei administratii eficiente”, se arata intr-un comunicat transmis de INA.

Potrivit documentului, “o reducere a numarului de posturi, in acord cu obiectivele si activitatile specifice fiecarei institutii publice este un proces de dorit care, pe langa o reducere a cheltuielilor bugetare, poate crea si premizele cresterii performantelor”.

Astfel, Institutul National de Administratie va propune zilele urmatoare conducerii Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) aprobarea unei noi structuri organizatorice, ce va viza reducerea cu 10% a numarului de posturi.

De asemenea, “Institutul va demara o cercetare cu privire la perceptia cetatenilor asupra performantelor institutiilor publice, in special cele locale cu care acestia se afla in contact direct. Cercetarea va urmari sa evidentieze care sunt asteptarile cetatenilor in raport cu administratia publica si functionarii publici”, se mai arata in comunicat.