Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, ploua torential pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Cernavoda - Drajna.

Conform normelor rutiere, atunci cand vizibilitatea este sub 100 de metri in conditii de ploaie torentiala, conducatorii de vehicule sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 50 km/h in afara localitatilor.

De asemenea, in circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres si cele nationale europene (E), conducatorii de autovehicule sunt obligati sa foloseasca si in timpul zilei luminile de intalnire.

Politia anunta ca dupa-amiaza au inceput sa se aglomereze DN3, DN22C si pe Autostrada Soarelui. Pentru evitarea aglomerarii tronsonului de drum Basarabi-Medgidia-Cernavoda, care precede Autostrada A2, conducatorii auto pot utiliza urmatoarea varianta alternativa: DN2A-Constanta-Harsova-Giurgeni -Slobozia-Urziceni si in continuare DN2- Urziceni- Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al IGPR, traficul pe Autostrada Soarelui si pe DN 39 va fi monitorizat cu echipaje auto si cu doua elicoptere.