Incendiile de padure, intetite de vanturi puternice, au facut 15 victime in sudul Greciei, noua dintre acestia fiind prinse in masinile lor langa orasul Zaharo , vineri, transmite Associated Press.

Potrivit unui oficial din ministerul sanatatii, “urmatoarele trei ore vor fi critice.” Politia din Zaharo a informat ca cel putin trei sate au fost evacuate, iar mass-media transmite ca sunt orase inconjurate de flacari. Drumuri importante au fost inchise.

Celelalte sase victime au murit in apropierea orasului Areopolis, una dintre ele fiind un pompier decedat in urma unui atac de cord, iar celelalte cinci nu au putut fi inca identificate din cauza arsurilor severe.

Mai mult de 150 de incendii au fost raportate in toata tara iar guvernul a apelat la UE pentru a trimite ajutoare.

In sudul tarii, in Peninsula Peloponez, vantul puternic si temperaturile ridicate au impiedicat decolarea avioanelor menite sa stinga incendiile, elicopterele au facut cu greu fata focurilor, dar localnicii s-au implicat, dupa puteri si resurse, cu furtunuri de gradina.

Vineri seara, trei incendii majore au continuat sa arda in sudul Peloponezului fara a putea fi controlate, unul in apropiere de Areopolis, altele pe muntii Taigetos si Parnonas unde au fost decretate stari de urgenta.