Compania EON Gaz a adus si un expert german pentru a evalua situatia. Locatarii vor primi despagubiri, iar o ancheta este in curs pentru stabilirea vinovatilor de aceasta tragedie, in care au murit doi tineri.

Reporter: Demolarea blocului in care a avut loc explozia va incepe, asa cum spune si prefectul Andrei Todea, maine sau poimaine, cand va fi incheiata toata documentatia necesara unei asemenea lucrari. Andrei Todea a adaugat ca din estimarile firmei care va demola blocul afectat de explozia de vineri procesul de demolare va dura aproximativ 45 de zile.

El si-a exprimat insa convingerea ca demolarea va putea sa fie terminata totusi in circa 30 de zile. Prefectul a aratat ca procesul de demolare este atat de anevoios din cauza ca operatiunea va incepe de sus, de la ultimul etaj, si va fi facuta bucata cu bucata.

A fost aleasa aceasta varianta de demolare pentru ca, pe de o parte firma, care executa lucrarea sa incerce sa recupereze cat mai multe din bunurile ramase in apartamente, iar pe de alta parte, pentru a nu fi afectata cealalta scara a blocului, care este lipita de scara in care a avut loc explozia. De altfel, pentru a elimina orice suspiciune, prefectul Andrei Todea a sp

us ca si cealalta scara a blocului va fi supusa in cursul acestei saptamani unei expertize prin care sa fie verificata starea in care se afla