Vasile Puscas a declarat pentru HotNews.ro ca nu s-a retras de pe lista PSD pentru ca n-a acceptat niciodata sa candideze.

„Lunea trecuta i-am spus presedintelui Mircea Geoana ca nu voi intra in cursa pentru Parlamentul European. Ieri dupa amiaza si azi dimineata am avut din nou discutii cu Mircea Geoana si i-am spus acelasi lucru”, a precizat Puscas.

El a subliniat din nou ca unul dintre motivele pentru care a refuzat oferta PSD este faptul ca partidul nu are o strategie si o oferta clara pentru alegerile care vor avea loc pe 25 noiembrie: „Sunt un om practic si imi place sa joc intr-o piesa cu scenariu cunoscut”.

Pe de alta parte, fostul negociator sef in relatia cu UE afirma ca „Romania are probleme grave in pregatirea europeana la nivel intern” si spune ca se va dedica pe viitor problemelor interne al proiectului european in Romania.

Puscas sustine ca decizia sa nu are legatura cu faptul ca locul unu pe lista este ocupat de Titus Corlatan si a precizat ca va sustine PSD in campania electorala.

Surse din partid afirma insa ca Vasile Puscas a fost extrem de afectat cand a aflat ca nu va ocupa primul loc de lista PSD pentru euroalegeri si a decis sa nu mai candideze deloc.