MKB Romexterra Fond de Pensii a fost autorizata de CSSPP in data de 14 septembrie 2007, fondul activand pe pilonul II - fond de pensii obligatorii.

"O echipa de profesionisti cu o vasta experienta in domeniul pensiilor, au dezvoltat un plan de afaceri pentru perioada 2007 - 2016, estimand o investitie de 13.6 milioane Euro, pe primii 5 ani.

Asa cum am fost informati, planul de afaceri prezentat comisiei de reglementare s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune. Activitatea de aderare la fond a demarat in bune conditii si suntem multumiti, in ceea ce ne priveste, de startul luat in aceasta competitiei extrem de stransa.

In acelasi timp suntem si putin ingrijorati de unele semne de competitie neloiala pe piata", a declarat Enache Jiru, presedinte executiv.

La aceasta data, actionarul majoritar al bancii, MKB Bank, detine locul trei pe piata fondurilor de administrare a pensiilor din Ungaria, cu o cota de 13 % si activeaza pe aceasta piata din anul 1995. In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank isi propune sa atinga pe termen lung, o cota de piata de 5%.

Grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, este detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii.