Rezultatele finale ale scrutinului din Ucraina intarzie sa apara. In alegerile parlamentare anticipate se prefigereaza, insa, victoria Partidului Regiunilor, condus de premierul Viktor Ianukovici.

Potrivit corespondentului RRA in Ucraina, citat de Agentia Rador, Partidul Regiunilor conduce cu 34,2%, urmat de cele doua formatiuni pro-occidentale, Blocul Iuliei Timosenko si Blocul proprezidential Ucraina Noastra - Autopararea Populara, cu 30,8, respectiv 14,27%. Acestea din urma raman si principalele candidate la formarea majoritatii parlamentare si a guvernului.

Premierul Viktor Ianukovici a declarat deja ca, in calitate de invingator al alegerilor, partidul sau va incepe negocierile pentru constituirea unei majoritati a tuturor fortelor pragmatice.

Intarzierea numaratorii in cateva regiuni din estul si sudul tarii, fieful Partidului Regiunilor, l-a determinat pe presedintele Iuscenko sa ordone o ancheta si sa avertizeze impotriva eventualelor tentative de falsificare, in timp ce Blocul Iuliei Timosenko a acuzat pe fata Partidul Regiunilor de incercarea de a frauda alegerile in aceste regiuni.