Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a declarat, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca i-au fost incalcate drepturile si ca momentele in care a fost arestat “aduceau cu anii ‘50”. El a anuntat ca va depune o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care va semnala incalcarea drepturilor si procedurilor de catre DNA, precum si o cerere la CEDO.

“Cat am fost retinut, nu mi s-au adus la cunostinta acuzatiile”, a afirmat Muresan, adaugand ca, la sediul Departamentului National Anticoruptie, “nu am fost intrebat nimic”.

Fostul demnitar a declarat ca a putut studia materialul probatoriu doar dupa solicitarea judecatorului si ca, impreuna cu avocatul sau, a avut doar o ora si jumatate la dispozitie pentru a-l citi.

El a negat si acuzatiile privind eventuala sa plecare din tara, afirmand ca lucreaza de cateva luni la un proiect intr-o tara din Orientul Mijlociu.

Muresan a acuzat si televizunea publica de difuzarea imaginilor, afirmand ca, in prezent, oamenii "pot sa fie linsati" de TVR.

Ioan Muresan a declarat, de asemenea, ca nu i se pare normal ca primul-ministru Calin Popescu Tariceanu sa-i ceara demisia ministrului Decebal Traian Remes. ,,Nu mi se pare normal ca primul ministru sa ii ceara demisia unui om nevinovat. Nu putem acuza oamenii dupa scenarii vazute la TVR", a afirmat Muresan.

"Daca primul ministru i-a cerut demisia pentru a-i da posibilitatea sa se apere este o decizie buna, insa daca cineva il condamna pe domnul Remes inainte ca instanta sa-l condamne atunci este o slabiciune si mai mult decat atat ma tem ca se intra in scenariul construit de la Cotroceni”, a declarat Ioan Muresan.

Fostul ministru l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu pentru ceea ce i s-a intamplat lui si ministrului demisionar, Decebal Traian Remes, declarand ca seful statului este "un comunist si un securist, care vrea sa elimine incet Guvernul". Basescu are ca scop "sa-si omoare toti adversarii posibili", a afirmat Muresan.