Sectia de judecatori a CSM i-a ales pe cei cinci judecatori pe care ii propun pentru Comisia speciala de la Cotroceni, cea care va analiza cererile de urmarire penala pentru ministrii anchetati de DNA.

Acestia sunt : Gheorghe Diaconu, judercator la Curtea de Apel Pitesti, Nicoleta Camelia Grigorescu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, fost procuror, Mihai Pop Cerneanu, de la Tribunalul Maramures, Liviu Herghelegiu, judecator la Curtea de Apel Galati si Floarea Grosu- fost presedinte al Curtii de Apel Tirgu Mures.

Cei cinci judecatori vor trebui sa capete acceptul presedintelui Traian Basescu.

Un nume controversat pe lista candidatilor: Floarea Grosu

Floarea Grosu a devenit presedinta Curtii de Apel Tirgu Mures imediat dupa izbucnirea scandalului judecatoarei Andreea Ciuca, in procesul careia a fost martora, desi aceasta o acuzase de incalcari ale legii. Pentru Floarea Grosu, comisia de la Cotroceni nu este prima functie la care aspira.

In 2005 a fost propusa de Dan Lupascu, fostul presedinte al CSM, pentru unul dintre cele trei posturi de judecatori la Curtea Penala de la Haga, dar a fost respinsa de ministrul de externe de atunci, Mihai Ungureanu, care a spus transant ca judecatorii de la CPI trebuie sa aiba "competente recunoscute de drept penal".

Floarea Grosu a dorit sa faca parte si din CSM, dar din cei 15 judecatori intrati in cursa s-a clasat pe penultimul loc, cu 73 de voturi.