Un milion de pelerini sunt asteptati la Catedrala Patriarhala sa se inchine la moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orasului Bucuresti, anunta Realitatea TV.

Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou au fost scoase joi din Catedrala Patriarhala si au fost asezate in baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde vor ramane pana luni dimineata.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane Daniel va oficia Sfanta Liturghie vineri si sambata, pe Dealul Mitropoliei, iar sambata, in Catedrala Patriarhala, unde vor participa diverse personalitati politice.

Credinciosii vor putea urmari slujbele pe ecrane uriase, amplasate pe Dealul Mitropoliei.

Pe toata durata pelerinajului, Crucea Rosie va amenaja trei corturi unde cei care au probleme de sanatate vor primi ajutor, iar Biroul social al Patriarhiei a anuntat ca este pregatit sa ofere sandviciuri si ceai fierbinte pelerinilor.

Credinciosii au inceput sa se stranga pe Dealul Mitropoliei inca de miercuri seara, iar reprezentantii BOR estimeaza ca peste un milion de oameni se vor inchina la moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Bucurestiului, Bogdan Ciubotaru, a anuntat ca sambata va avea loc sfintirea si inaugurarea radioului si televiziunii Trinitas, apartinand Patriarhiei Romane.

Sfantul Sinod a hotarat, in 1955, sarbatorirea Cuviosului Dimitrie cel Nou in intreaga Biserica Ortodoxa Romana, stabilind ca sarbatoarea sa aiba loc in 27 octombrie, la o zi dupa Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie.