Magnatul otelului, Lakshmi Mittal, s-a intalnit, miercuri, la Galati, cu liderii sindicali, carora le-a spus ca si-ar putea muta investitia, relateaza NewsIn.

Mittal a vorbit despre politica generala a companiei la nivel international, dar si la nivelul tarii noastre si in special cu privire la Galati.

In acest context si raspunzand la o intrebare referitoare la diferenta de mentalitate dintre alti angajati ai Mittal, din alte tari si cei de la Galati, omul de afaceri ar fi spus ca daca “nu se schimba mentalitatea, el isi ia jucariile si pleaca”.

HotNews l-a contactat pe presedintele Metarom Galati, Constantinescu Ghiocel, care a participat la discutiile cu magnatul indian. Acesta a explicat ca Lakshmi Mittal nu a conditionat mentinerea investitiei de schimbarea mentalitii si ca “ dimpotriva a avut un discurs pozitiv, in care s-a referit la premise pentru investitii noi”.

Constantinescu Ghiocel a mai declarat ca omul de afaceri a recomandat partii romane ca lupta sindicala sa plece de la negocieri si sa nu se recurga imediat la forme radicale.

Arcelor Mittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 320.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.