Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat miercuri ca deputatii care au lipsit de la sedinta de plen in care se discuta infiintarea comisie pentru timpii de antena sa fie penalizati din indemnizatie.

Conform secretarului Biroului Permanent, Ioan Munteanu, deputatii care nu aduc o cere semnata de liderului grupului din care fac parte in care sa-si motiveze absenta vor fi penalizati, conform regulamentului, cu a 21-a parte din indemnizatie, in medie aproximativ 200 RON.

“Cei care nu vor aduce o cerere avizata de liderul grupului si aprobata de catre Biroul Permanent vor primi aceasta sanctiune stabilita de regulamentul comun. Este a 21-a parte din indemnizatia parlamentara”, a explicat Munteanu.

Sanctiunile nu sunt egale pentru ca deputatii care au anumite functii in structura de conducere sau in comisii au indemnizatii mai mari decat simplii deputati.

Decizia conducerii Camerei a fost luata in urma absentelor in masa la sedinta de plen in care se discuta infiintarea comisiei pentru timpii de antena la referendum.

De altfel, acest punct de pe ordine de zi a sedintei comune a fost amanat de trei ori din lipsa de cvorum; in final abia la cea de-a treia sedinta comuna de plen s-a reusit adoptarea proiectului de hotarare.