Deutsche Bank, Citigroup si UBS ameninta ca isi vor retrage investitiile din Marea Britanie daca autoritatiile londoneze nu vor mari capacitatea aeroportului, scrie EvZ in editia de sambata.

Ziarul afirma ca Heathrow inregistreaza 67,5 milioane de pasageri pe an, adica cu 60.000 de pasageri pe zi mai mult fata capacitatea pentru care a fost proiectat.

Principalul obstacol pe care il intampina extinderea aeroportului vine din partea ecologistilor care acuza cresterea poluarii fonice.

O alta problema pe care o va intampina largirea aeroportului o reprezinta exproprierea a peste 700 de proprietati din orasul Sipson pentru a obtine terenul necesar construirea celui de-al saselea terminal.

In acest moment numarul de zboruri si aterizari pe Heathrow este de 480.000 pe an. Conducerea aeroportului estimeaza ca acestea vor ajunge 702.000 pana in 2030.

Investitia pentru extinderea aeroportului este de 8,3 miliarde lire sterline. Economistii britanici afirma ca realizarea ei poate aduce 10 miliarde de lire sterline anual.