Actorul Radu Beligan a fost internat de urgenta, sambata seara, la sectia de neuro-chirurgie a Spitalului Universitar din Bucuresti, anunta Realitatea Tv. In varsta de 89 de ani, cunoscutul actor avea probleme mai vechi la coloana vertebrala, care acum s-au agravat.

Starea actorului s-a agravat in cursul zilei de sambata, cand se pare ca el a cazut pe scari, fracturandu-si o vertebra.

Medicii au anuntat ca, in urma investigatiilor, au decis sa ii administreze un tratament medicamentos timp de mai multe zile, insa au precizat ca starea pacientului nu este grava si necesita doar o perioada scurta de spitalizare.

Radu Beligan urma sa joace, duminica seara, in spectacolul "Take, Ianke si Cadar" de Victor Ion Popa, alaturi de Marin Moraru si Gheorghe Dinica, pe scena Teatrului National. Reprezentatia a fost insa suspendata.

Radu Beligan s-a nascut la 14 decembrie in comuna Galbeni, din judetul Bacau, este casatorit si are 4 copii.

El a studiat Dreptul si Filosofia la Bucuresti, folosind, insa, bursa oferita de Facultate pentru a isi plati si taxele la Conservator.

Conservatorul avea sa treaca, insa, pe locul 2 din momentul in care Radu Beligan a devenit actor de comedie. El a deputat in teatru la varsta de 20 ani, in piesa “Crima si pedeapsa” dupa Dostoievski, in regia lui Mihai Zirra, pe scena Teatrului "Munca si Lumina" din Bucuresti.

In cele peste sase decenii de scena, actorul a avut o impresionanta activitate in teatru, film, televiziune si radio, remarcandu-se prin roluri celebre atat din dramaturgia si literatura romana, cat si din cea universala.

Radu Beligan a jucat in peste 30 de filme, cele mai importante fiind "Dupa-amiaza unui tortionar" (2001), "Cui i-e frica de Virginia Woolf?" (1995), "Iancu Jianu Haiducul" (1981), "Iancu Jianu Zapciul" (1980), "Tata de duminica" (1974), "Badaranii" (1960), "O scrisoare pierduta" (1953), "Visul unei nopti de vara" (1946), "O noapte furtunoasa" (1943).

Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti (1961-1969), director al Teatrului National din Bucuresti (1969-1990) si profesor la Institutul de Teatru si Film din Bucuresti (1950-1965).

In 1979, a fost numit presedinte de onoare pe viata al Institutului International de Teatru (I.T.I.) si Doctor Honoris Causa al Academiei de Arte „George Enescu”.

In prezent, Radu Beligan este actor si societar de onoare al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti.