Mergem la doctor, ne recomanda sa bem doi litri de apa pe zi. Tinem o cura de slabire, nu trebuie sa treaca zi fara sa bem apa. Cat mai multa apa. Asemeni oxigenului, apa este vitala pentru ca organismul nostru sa functioneze cum trebuie. El contine apa in proportie de 70 la suta, asa ca hidratarea este foarte importanta.

Ce alte motive mai invoca specialistii pentru a ne convinge sa bem apa, aflati din articol.

Nu trebuie sa ne scape din vedere ca lipsa apei afecteaza functiile organismului.

Ea este necesara pentru absorbtia nutrientilor, digestie, excretie si mentinerea temperaturii constante a corpului. Fara o hidratare corespunzatoare, corpul nu functioneaza cum trebuie.

Aveti griaj sa nu va fie sete! S-ar putea sa nu va fie sete sau nu simtiti nevoia sa beti apa, insa fiti atenti ca organismul dumneavoastra sa nu se deshidrateze. Setea se instaleaza foarte usor. Nu uitati ca atunci cand va este sete inseamna deja ca sunteti deshidratati.

O cafea pe zi, deshidrateaza! Foarte multi oameni beau o cafea dimineata, fara sa stie ca pentru fiecare ceasca trebuie sa bea o cantitate mai mare de apa. Daca va aflati in aceasta situatie, nu uitati sa va rehidratati.

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta caloriilor! Apa este bautura perfecta. O puteti alege indiferent de situatie, fara sa va faceti grija ca are multe calorii sau ca va dauneaza.

Ajutati-va pielea sa aiba un aspect sanatos! Deshidratarea este principala vinovata pentru pielea obosita si uscata. Apa aduce nutrienti si curate organismul de toxine. Consumand intre 6 pana la 8 pahare de apa pe zi (in jur de 2 litri) veti completa cantitatea de fluide care este necesara hidratarii, iar apa va avea rolul unei creme care va va catifela pielea.

Puneti la loc ce ati eliminat! Deshidratarea este o problema foarte des intalnita, in special la persoanele care fac sport in mod regulat. Cum corpul nostru pierde fluide prin transpiratie, urina si respiratie, este important nu numai sa bem cei 2 litri de apa pe zi, ci si sa recuperam cantitatea de fluide pierduta prin exercitii.

Apa este o resura naturala de care poate beneficia toata lumea, asa ca de ce nu profitati de acest lucru?