Ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, a declarat ca nu va onora invitatia facuta de liberali la Ateneu Roman la o manifestatie electorala pentru alegerile europarlamentare.

Taubman a precizat ca „ nu se amesteca in astfel de activitati si ca nu exista nevoia sa ne impacam”. Liderii PNL i-au lansat lui Nicholas Taubman aceasta invitatie in scopul unei reconcilieri dupa gafa facuta de Bogdan Olteanu.

Aflat la Cluj, Taubam a declinat invitatia liberalilor pentru miercuri, la Ateneul Roman, precizind ca nimeni nu e suparat si nu exista nevoia unei impacari. „ Eu stiu ca nu sint politician si de aceea locul meu nu este acolo. Nu cred ca trebuie sa ma amestec in astfel de activitati”, spus Taubman.

Potrivit unor surse liberale, ambasadorul SUA urma sa fie invitat la reuniunea de la Ateneul Roman in scopul unei reconcilieri dupa declaratiile facute de Bogdan Olteanu.

Vineri a avut loc o intilnire intre secretarul general al PNL, Dan Motreanu si oficiali ai ambasadei Statelor Unite, in care liberalii au transmis faptul ca pozitia lui Bogdan Olteanu este una personala si nu a partidului.

La actiunea electorala a PNL fusesera invitati exclusiv ambasadori ai stelor membre UE, din considerentul ca este vorba de o campanie electorala pentru Parlamentul European si nu un miting electoral.