Conducatorul echipei Renault, Flavio Briatore crede ca sunt 60 la suta sanse ca spaniolul Fernando Alonso sa se intoarca la echipa la care a cistigat doua titluri mondiale. Intr-o declaratie facuta postului national de radio din Italia, Briatore spune ca asteapta un raspuns definitiv in urmatoarele 48 de ore.

Dupa un sezon tensionat la Mclaren Mercedes, Fernando Alonso si-a reziliat contractul cu britanicii si este deschis oricarei oferte care ii poate satisface pretentiile financiare.

Renault are avantajul "sentimental", pentru ca aici a cistigat Alonso cele doua titluri din palmares. Insa intre cele doua parti exista cel putin o divergenta - Renault ii propune un contract de lunga durata, in vreme ce Alonso prefera un angajament pe o perioada mai mica.

"Avem ginduri mari cu Fernando. Facem o adevarata proiectie in viitor. Nu are niciun sens sa semnam pe un singur an" - Flavio Briatore, Renault.

Totodata, seful echipei Renault lasa de inteles ca se va desparti de actualii piloti (Kovalainen si Fisichella). Briatore a declarat: "vom avea cu siguranta alti piloti in sezonul 2008".