Cresterea regimului de inaltime a cladirilor ce se construiesc in localitatile din jurul Bucurestiului determina o orientare a dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale catre aceste zone. Preturile mici ale terenurilor reprezinta un alt argument pentru care se prefera o astfel de investitie.

Costurile terenurilor au mai crescut, astfel ca multi localnici decid sa renunte la agricultura si sa vinda terenurile investitorilor interesati.

Numarul localitatilor din jurul Bucurestiului in care se construiesc blocuri creste de la o zi la alta. „Corbeanca este o alta comuna in care a fost aprobata constructia unui ansamblu rezidential cu blocuri de trei-patru niveluri. Este o tendinta foarte evidenta de urbanizare a localitatilor din jurul Bucurestiului.

Initiatorii de proiecte imobiliare se grabesc sa investeasca in aceste zone pentru ca pretul este inca accesibil, un metru patrat de teren construibil in Corbeanca, linga padure, tranzactionindu-se la preturi ce variaza intre 35 si 60 de euro.

In urma cu patru ani, preturile de aici erau cu totul altele: 5-10 euro/mp“, afirma Cornel Farcuta, coordonator al Departamentului de terenuri din cadrul companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola.

In Otopeni sint deja multe investitii in blocuri de locuinte. Intr-un alt oras din judetul Ilfov, Voluntari, s-au anuntat investitii consistente in ansambluri rezidentiale cu blocuri si vile. O certitudine o reprezinta ansamblul rezidential Cosmopolis din localitatea Stefanestii de Jos, unde se vor construi peste 4.600 de locuinte.

Tot in Stefanestii de Jos s-a anuntat un cartier in valoare de peste 800 de milioane de euro, pe care il va construi compania spaniola Fadesa.

„Extinderea dezvoltarii de proiecte imobiliare cu blocuri in alte localitati.

integral in Cotidianul