Lucrarile pentru linia de metrou Piata Universitatii-Drumul Taberei, in valoare de peste 700 de milioane de euro, vor incepe in cursul anului viitor, a anuntat ieri ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, cu ocazia celebrarii a 30 de ani de la aparitia metroului bucurestean.

Memorandumul de finantare a fost aprobat de Banca Europeana de Investitii (BEI) si se afla la Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) pentru a fi semnat. Orban a explicat ca acest tronson ar putea fi finantat si de la bugetul de stat sau prin parteneriate public-private in cazul in care MEF nu rezolva problemele legate de finantare.

„Memorandumul de finantare a fost aprobat de BEI si urmeaza ca Ministerul Finantelor sa aloce banii. Daca MEF nu rezolva in doua-trei luni problema memorandumului, voi introduce acest tronson pe lista proiectelor finantate de stat sau voi merge pe parteneriate public-private“, a spus Orban. Tronsonul va avea o lungime de 9,05 kilometri si 13 statii.

Ministerul Transporturilor estimeaza ca lucrarile la tronsonul Universitate se vor finaliza in termen de cinci ani de la obtinerea finantarii.

Totodata, ministrul a precizat ca in cursul anului viitor vor fi finalizate lucrarile pe tronsonul 1 Mai-Laromet pina la statia Bazilescu, urmind sa inceapa lucrarile de la Piata Bazilescu pina la Laromet. Tot la jumatatea anului viitor ar urma sa fie dat in folosinta si tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centura, lucrari care au fost demarate inca din 1989.

integral in Cotidianul