Compania farmaceutica Actavis a anuntat venituri de 84 de milioane de euro pentru intervalul ianuarie-septembrie 2007, cu 21% fata de cele inregistrate in perioada similiara a anului precedent, potrivit unui comunicat de presa.

Din totalul acestei sume, 75 de milioane de euro reprezinta vanzarile pe piata interna. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile pe piata externa au crescut cu 50%. Tarile in care s-au inregistrat cele mai mari castiguri sunt: Polonia (cu 3,5 milioane de euro), Japonia (cu 1,6 milioane de euro), Ungaria, Bulgaria si Slovacia (cu aproximativ 1 milion de euro fiecare).

Actavis si-a propus pentru anul acesta atingerea unei cote de piata de 2,5%, cresterea vanzarilor pe piata de retail si intrarea pe noi piete din UE si SUA cu produse oncologice fabricate in Romania.

Compania Actavis Romania a fost infiintata in 1956 si are, in prezent, 11 000 de angajati. Firma este prezenta in 40 de tari ale lumii, situandu-se printre primele sase companii pe piata de farmaceutice generice.