Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis marti sa ceara Parchetului General mandatul de autorizare a interceptarii convorbirilor telefonice ale lui Dinu Patriciu. Omul de afaceri liberal a dat in judecata SRI pentru ca i-ar fi ascultat ilegal telefoanele. Serviciul Roman de Informatii a fost reprezentat de Valeriu Stoica.

Acesta a fost de acord ca mandatul de interceptare sa le fie cerut procurorilor.

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis sa ceara si Curtii Supreme date legate de perioada 2003 - 2005 si sa precizeze daca pe numele lui Dinu Patriciu s-au emis alte mandate de interceptare, iar pentru Rompetrol, mandate de perchezitie informatica, relateaza NewsIn.

Avocatul SRI, Valeriu Stoica, a sustinut in instanta ca esenta acestui proces nu este daca legea romana in baza careia SRI a facut interceptarile este conforma cu legea europeana, ci daca SRI putea ignora o lege a statului roman.

De cealalta parte, Ovidiu Budusan, unul din avocatii Rompetrol si ai lui Dinu Patriciu, a declarat ca, printr-un inscris depus marti la dosar, SRI ar recunoaste ca a accesat sistemul informatic, mai exact serverul Rompetrol.

Instanta a stabilit un nou termen in dosar pentru data de 11 decembrie.

Tribunalul Bucuresti a decis pe 11 mai ca SRI trebuie sa-i plateasca lui Dinu Patriciu 50.000 RON cu titlul de daune morale, in dosarul in care omul de afaceri a chemat institutia in instanta pe motiv ca i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice.