Oficialii Ministerului Transporturilor au declarat ca lucrarile la centura rutiera de nord a Bucurestiului vor incepe miercuri, informeaza NewsIn. Soseaua va face legatura intre DN1 Bucuresti-Ploiesti, Autostrada Bucuresti-Pitesti si Autostrada Soarelui.

Potrivit secretarului de stat Septimiu Buzasu, indicatorii tehnico-economici pentru lucrarile la partea de vest si cea de est a centurii au fost aprobati.

Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a anuntat ca tot miercuri vor fi demarate lucrarile de largire la patru benzi a rutei ocolitoare Ploiesti Vest. El a mai precizat ca firma Bechtel, cea care realizeaza Autostrada Transilvania, va incepe joi asfaltarea.

Septimiu Buzasu a mai precizat ca in curand vor incepe lucrarile la linia de cale ferata Valcele-Ramnicu Valcea, cale ferata care va asigura legatura dintre Bucuresti si Arad, realizand o scurtare cu 107 kilometri a rutelor actuale. Proiectul se va desfasura pe o lungime de 38,6 kilometri si va fi finalizat in aproximativ cinci ani.