Emisiunile Televiziunii Romane nu se vor mai difuza in Republica Moldova. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) de la Chisinau a aprobat cererea de modificare a grilei de programe, venita din partea postului local de televiziune "2 Plus", cel care a castigat in luna septembrie licenta pentru frecventa pe care se transmitea TVR, informeaza Radio Romania Actualitati.

Directorul companiei "2 Plus", Razvan Paveliu, a declarat ca a solicitat modificarea grilei de emisie pe motiv ca nu s-a reusit incheierea unui contract cu Societatea Romana de Televiziune. El a afirmat ca au fost inaintate scrisori catre aceasta, precum si catre Guvernul Romaniei, dar ca partea romana nu a acceptat o intrevedere.

Razvan Paveliu a anuntat ca "2 Plus" va retransmite postul roman de televiziune "Antena International". BBC noteaza ca modificarea solicitata a fost aprobata cu votul a cinci din cei sase membri ai CCA prezenti in sedinta.

La sfarsitul lunii iulie, CCA a scos la concurs, la cererea Ministerului Dezvoltarii Informationale, frecventa nationala 2, invocandu-se faptul sa televiziunea publica din Romania nu isi onoreaza obligatiile fata de Compania Radiocomunicatii.

Mai multi membri ai Consiliului, dar si reprezentantii societatii civile si ai clasei politice au calificat drept ilegala decizia, insa ea a ramas in vigoare.