Informatii confidentiale despre 25 de milioane de cetateni britanici au fost pierdute- a anuntat, cu ingrijorare, ministrului Finantelor de la Londra, Alistair Darling. El a cerut contribuabililor sa isi verifice conturile bancare si sa semnaleze orice operatiune suspecta.

Cd-urile pe care se aflau datele personale ale celor care solicitau ajutor pentru copii, au fost pierdute in timpul transferului dintre doua departamente guvernamentale.

Informatiile, incluzand nume, adrese si coordonate bancare, se aflau pe doua CD-uri, care au fost trimise de serviciile fiscale unui organism oficial de control "National Audit Office" prin intermediul firmei de curierat rapid "TNT", insa acestea nu au ajuns niciodata la destinatie, a explicat ministrul Finatelor, citat de agentiile internationale de presa.

Presa britanica, despre pierderea datelor confidentiale

Toate ziarele care au aparut, miercuri, la Londra, dedica spatii ample acestui incident si critica in termeni duri aceasta greseala.

The Independent acuza Guvernul ca da dovada de o incompetenta manageriala crasa si se intreaba daca laburistii sunt capabil sa gestioneze noile tehnologii.

Financial Times compara acest incident cu ceea ce s-a intamplat in Statele Unite in 2004, cand Departamentul pentru Veterani a pierdut datele a peste 26 de milioane de fosti membri ai fortelor armate americane.

The Times avertizeaza asupra riscului la care sunt supusi cei ai caror date confidentiale au fost pierdute si numeste cabinetul lui Gordon Brown un "guvern de mana a doua".