Prefectul Romei, Carlo Mosca, este in favoarea "expulzarii cat mai rapide a imigrantilor romani periculosi", insa sustine ca, pentru aceasta, trebuie respectate etapele obligatorii prevazute de lege pentru aplicarea decretului guvernamental, scrie Mediafax.

Prefectul Romei a facut aceasta afirmatie intr-un interviu acordat cotidianului Il Giornale in editia electronica de miercuri.

"Este vorba despre o procedura care necesita parcurgerea unor etape obligatorii. Trebuie respectate o serie de reguli: trebuie identificati delincventii, trebuie solicitata, pentru aceste persoane, aprobarea magistraturii, validarea ordinului de expulzare si, in sfarsit, trebuie organizata repatrierea.

Asta fara sa punem la socoteala, desigur, si posibilitatea atacarii in apel a deciziei de expulzare, care prelungeste si mai mult termenele".

Referindu-se la taberele ilegale de tigani, Carlo Mosca a precizat ca "din pacate, aceasta este o problema care s-a sedimentat de-a lungul anilor".

"Daca s-ar putea, ar fi bine sa-i raspandim pe tigani pe intregul teritoriu italian, astfel incat comunitatile lor sa devina atat de restranse incat sa nu mai reprezinte un motiv de ingrijorare", este de parere oficialul italian, citat de Mediafax.

El a precizat ca proiectul anterior al autoritatilor de la Roma, care data din luna mai a anului trecut, de construire a unor asa-numite "sate ale solidaritatii" in care sa fie gazduiti mii de tigani, este, deocamdata, imposibil de pus in practica.

Proiectul "va fi impracticabil pana cand vom gasi modul de a-i identifica si pedepsi pe cei care comit infractiuni in mod repetat. Daca-i lasam liberi pe delincventi, acestia vor ajunge sa fie sefii «satelor solidaritatii»", a conchis Carlo Mosca.