Un ordin emis la inceputul anului de Autoritatea Veterinara (ANSVA), potrivit caruia micii producatori pot comercializa produse primare, respectiv lapte, branza, carne, la nivel national, doar daca respecta norme europene de igiena si daca asigura trasabilitatea produselor, adica le eticheteaza, in caz contrar fiind permisa vanzarea doar in judet, va intra in vigoare in prima luna a anului viitor, potrivit NewsIn.

Totusi, proiectul propus de ANSVSA nu defineste clar "piata locala", in document fiind mentionat ca "produsele primare se pot vinde in targuri, piete, expozitii, organizate periodic de catre autoritatile locale, judetene sau regionale".

"Aceasta piata locala ar trebui sa fie definita ca o piata regionala, care sa cuprinda pana la sase judete, astfel incat producatorul sa vanda produse intr-o zona mai extinsa", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, consilierul ministrului agriculturii pe probleme de siguranta alimentelor, Carmen Berghes.

Potrivit lui Berghes, reprezentantii ANSVSA se intalnesc joi cu cei ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru a discuta despre comercializarea acestor produse primare.