Un automobil elegant, care isi poate schimba forma prin simpla apasare a unui buton, adaptandu-se dorintelor proprietarului - acesta a fost studiul prezentat de Mercedes-Benz la cea de-a patra editie Los Angeles Design Challenge, din cadrul LA Auto Show 2007.

Opt studiouri de design din California de Sud au primit sarcina de a crea masina viitorului sau "Robocar 2057", iar rezultatul muncii celor de la Mercedes-Benz Advanced Design Center din Irvine, California, condus de Gorden Wagener a fost studiul denumit SilverFlow, care aminteste de perioada de glorie a bolizilor de curse din anii 1930.

Caracteristicile fizice ale studiului SilverFlow sunt chiar mai interesante dacat forma sa, fiind alcatuit din miliarde de particule metalice ce pot forma configuratii stabile dar diferite, datorita campurilor magnetice. Astfel, proprietarul poate “crea” in orice moment masina de care are nevoie.

Spre exemplu, configuratia de autostrada, cu un singur loc, este extrem de aerodinamica, in timp ce varianta de oras este scurta dar spatioasa. Orice varianta preprogramata poate fi selectata cu ajutorul unui buton, in doar cateva secunde, proces denumit de specialisti ”metamorfoza”.

O caracteristica extrem de interesanta este relevata in momentul parcarii, cand... dezasambleaza complet structura masini si compacteaza particulele fero-magnetice, in forma necesara parcarii. Singurul dezavantaj al studiului Mercedes-Benz SilverFlow este acela ca, cel putin la momentul actual, nu este decat un concept grafic bidimensional.

integral in AutoNews.ro